8 tips för när din partner flyttar utomlands för att vara med dig

Även om det kan vara så det slutar i Hollywood, kan verkligheten att flytta till ett annat land för kärleken vara mycket svårare, särskilt om det innebär att anpassa sig till ett nytt språk, kultur och stad. Finns det något sätt att göra övergången för din nya partner lättare? Om du är den som flyttar, vad kan du göra för att se till att förändringen är inte början på slutet av er relation?

Kärlek kan tyckas vara nog tills du befinner dig tusen mil hemifrån, från familj, vänner och allt du vet. Det är en enorm förändring och hur du närmar dig den kan skapa eller bryta relationen, så var beredd på det goda, det dåliga och det skrämmande.

Här är några saker du kan göra för att vara säker på att din romans står sig genom tiderna, och resor.

Gör en lista

Att tro på att allt naturligt kommer att falla på plats när du anländer i ett främmande land är gulligt, naivt men gulligt. Oavsett hur mycket av en optimist du är, föreslår vi att du gör några listor innan du flyttar. Skriv ner vad som skrämmer dig och vad du är orolig över, specificera allt du kommer att behöva i ditt nya hem så det inte blir överväldigande och även en lista över de saker som du kommer att missa. Om du är den som gör flytten, låt din partner veta vad de kan göra för att göra saker och ting lite enklare och låta dem hjälpa dig. Om du välkomnar din partner i din miljö, lyssna på din partner och försök vara så empatisk som möjligt.

Använd teknologi

Teknik är en underbar sak och numera, oavsett var du befinner dig i världen, är du ett Skype-videosamtal från dina nära och kära. Sätt ett schema tillsammans på dagar och tider ni ska chatta och håll fast vid det. Om det är nödvändigt, investera i en VoIP-telefon, registrera dig på Google Talk och Skype och om du vill, skapa en Facebook-sida. Det finns ingen anledning att känna sig bortkopplad från familj och vänner. Låt din partner denna tid att skratta, gråta och allt däremellan, utan att känna sig bitter.

när din partner flyttar utomlands för att vara med dig

Lär dig så mycket du kan om ditt nya hem

En vän till mig flyttade nyligen utomlands för att vara med sitt livs kärlek. Det som gjorde det lättare för henne var att hon hade haft möjligheten att besöka hans hemstad ett par gånger, träffa hans familj och vänner och bygga ett litet supportsystem, innan hon slutligen flyttade. Om det är inte ett alternativ för din partner, hjälpa honom att ta reda på så mycket som möjligt om ditt land, från språket och de särskilda traditioner och seder, till eventuella arbetsmöjligheter och inrättning av bankkonton.

Byråkrati

Var beredd på stora frustrationer med ett lands byråkrati och dess system. Om du är från en stad där saker sker punktligt och flyttar till ett nytt land där den allmänna inställningen är “mañana” kommer du att få en känsla av hjälplöshet. Ge din partner så mycket information som möjligt med avseende på juridiken inklusive anställning, medborgarskap och hälsovård. Få all nödvändig dokumentation på plats innan de anländer, om möjligt.

Skaffa ett jobb

Om du kan börja arbeta direkt, gör det. Om du väntar på att korrekt pappersarbete ska gå igenom, var volontär var du än kan. Det handlar inte nödvändigtvis bara om pengar, det handlar om att främja nya vänskapsband med människor som har liknande intressen som dig. Se var du kan hjälpa din partner med detta - fråga vänner och familj om de känner till några arbetsmöjligheter.

Utlänningar

De flesta länder har mindre grupper av utlänningar, oavsett om de har flyttat från Sydafrika, Australien, eller Staterna som man kan bli vän med. Att prata om kända platser, ha någon runt sig som delar samma kultur och traditioner är tröstande och ger dig kopplingen till hemmet. Men låt inte denna lilla cirkel bli din krycka. Ha en kombination av vänner som inkluderar lokalbefolkningen och utlänningar.

Barn i ekvationen

Det finns fall där din partner inte flyttar över hela världen på egen hand, de har barn och vill göra det så enkelt som möjligt för dom. Se till att de har ett supportsystem också. Introducera dem till deras nya kultur (och eventuellt språk) på roliga sätt och låt dem engagera sig i samhället. Medan barn anpassar sig snabbt, är det oerhört traumatiskt för dem också, där du kan, skapa en rutin för dem och hjälp till med att hitta skolor, klubbar och andra aktiviteter som kommer att hjälpa dem att integrera i sitt nya liv.

Älska ditt nya hem

Du kanske har flyttat för kärleken, men när smekmånaden är över och verkligheten sätter sig hos dig kan du börja motstå din partner, din omgivning och alla uppoffringar du känner att du har fått göra. Hitta din egna skäl att älska ditt nya hem som inte inkluderar din partner, från arkitektur och mat, till dess sevärdheter och unika charm.

Vid slutet av dagen, även om det kan verka skrämmande, är att flytta till ett annat land för att vara med din själsfrände början på ett nytt spännande äventyr och skall välkomnas.

Besök Next Love, den första dejtingsajten för ensamstående föräldrar och frånskilda, för att hitta nästa kärlek i ditt liv, oavsett var de befinner sig i världen.