10 tips för att förbättra din dejtingprofil för garanterad framgång

En färsk undersökning visar att online dejting bland 18- till 24-åringar har nästan tredubblats sedan 2013 och 12% av 55- till 64-åringar använder online dejtingsidor för att hitta meningsfulla relationer, i motsats till endast 6% under 2013.

Men hur gör man det på rätt sätt?

Som så många av oss, hade Amy Webb inte mycket tur med onlinedejting. De män hon gillade svarade aldrig tillbaka och uppmärksamheten hon fick var långt från vad hon letade efter i en partner, för att uttrycka det snyggt. Så hon gjorde vad de flesta teknofiler skulle göra. Som digital strateg och dataälskande nörd i jakten på kärlek, insåg Webb att onlinedejting och marknadsföring på nätet är mycket lika, men där marknadsförare använder data för att sälja sin produkt, gör vi inte. Dejtingsajter samlar in och använder det också så varför gör inte vi samma sak? Hon började samla in så mycket relevanta data som hon kunde och skapade hennes egen super-profil och inom en kort tid, var Webb den mest eftertraktade kvinna på, webben och historien slutar med hennes möte hennes nuvarande man. Amy hackade framgångsrikt onlinedejting och du kan också. Här är hennes regler för att hitta kärlek på nätet.

10 Regler för onlinedejting

tips för att förbättra din dejtingprofil

Positivitet är attraktivt

Nyligen kom en vän till mitt hus och meddelade att hon behövde stanna för att köpa mjölk på vägen hem. Efter sitt besök, när hon var på väg att lämna, sa jag “Glöm inte mjölken” till vilket hon svarade “Kom ihåg mjölken! Om du använder ett negativt ord kommer du förmodligen att glömma. “Även om detta kan tyckas vara ett helt orelaterade ämne, är det inte. Amys första regeln för att skapa en onlineprofil är att använda ett uppmuntrande språk, med positiva ord som är optimistiska och inspirerande. Prata om dina förhoppningar och drömmar, nämn dina passioner och undvik allt som är alltför allvarligt. Läs igenom din profil och om något sticker ut som negativt ta bort det eller sätt en positiv twist till det.

Kort, sött och rakt på sak

När du skriver din profil håll det sakligt, helst mellan 90 och 100 ord. Om du inte tror att dina skrivkunskaper är felfria, skriv ner några viktiga punkter, återigen hålla dem kort och koncist och be en vän att hjälpa dig sätta ihop allt på ett väl genomtänkt, kortfattat sätt.

En bild säger 1000 ord

Var inte blyg vid uppladdning av bilder på dig själv. Använd fantastiska bilder, sådana som visar upp dina bästa egenskaper (om det inte är dina bröst). Foton på dig i närbild fungerar bra, där potentiella dejtpartner kan se dina ögon och ditt leende. Även första intrycket online är viktigt och även om det tar 3 sekunder för någon att avgöra om de finner dig attraktiv IRL, har hemsidor visat att det bara tar användare 50 millisekunder .

Humor fungerar inte alltid på nätet

Detta kan vara svårt att svälja, särskilt om du tänker på dig själv som lite av en komiker, men försök att inte vara alltför roligt på din profil. Humor kommer inte alltid ut rätt på papper och vad som kan vara lustigt med din tajming, ton och böjning kan falla platt när den läses av någon, eller vara verkligt stötande, särskilt om de inte känner dig.

Namnge inte

Om du inte lever och dör för en kändis, en komiker, skådespelare, fotbollslag eller musiker, föreslår Amy du inte använder detaljer när det gäller dina gillar och ogillar. Du kan tala om att du njuter av komedi, till exempel, utan att behöva nämna en specifik komiker.

Tabu eller inte tabu

Medan en fetisch kan göra oss mer intressant och att vi är erfarna livsexperter är spännande, lämna bort det från din profil. Ingen säger att det är fel att ha dessa övertygelser, men genom att sätta ut dem där, kan du attrahera bedragare snarare än potentiella dejter.

Det är inte en anställningsintervju

Ja, det är häftigt att du är en publicerad författare, en Pulitzer vinnare och har bestigit Mount Everest med en hand bunden bakom ryggen, ingen bryr sig dock, till en början. Agera på nätet så som du skulle göra i verkliga livet. Som Amy säger, om du träffar någon på en fest börjar du inte omedelbart att rabbla upp alla dina prestationer. Lämna dem för en andra eller tredje dejt, eller ännu bättre, nämn dem inte alls och låt din potentiella partner ta reda på det själv.

Flörta med försiktighet

Vi har en regel som är, säg inte något till någon på nätet som du inte skulle säga ansikte mot ansikte. Detta gäller samtal, meningsskiljaktigheter och flörta. Tung flört kan göra att du verkar aggressiv och desperat, så vara uppmärksam på hur mycket du gör.

Vänta lite

Detta är den enda punkt där vi kanske inte håller med Amy, men ok, hon fick mannen och vi letar fortfarande. Hon säger att vänta 20 - 23 timmar innan du skickar eller svarar på ett meddelande så att du inte verkar desperat, men vi tror att du kan besvara när du känner för det. Men som sagt, hon fick säga “ja” och vi fortfarande säger “tänk om”.

Inga stalkers tillåtet

Det är bäst att skicka meddelanden eller prova att ringa under kontorstid eller kvällar snarare än alla timmar på morgonen. Och förfölj inte Facebookprofiler eller Instagram konton. Det är läskigt.

Här ser du, inte exakt raketforskning. Låt oss veta om du provar någon av dessa och vad resultatet är.

Besök vår webbplats Next Love, där du hittar tusentals singlar som söker en mogen och sann relation. Next Love tillgodoser medlemmar med önskan om en långsiktig relation och med hjälp av denna guide, är jag säker på att ditt “ja” kommer att vara precis runt nästa musklick.