Hur man tar sig över dejtinghindret efter en skilsmässa

Vissa personer börjar dejta så fort de har separerat med sin partner, medan andra tar åratal på sig efter att skilsmässan är ett faktum, innan de börjar dejta igen och bestämmer sig för att träffa en ny person. Det finns inga regler kring när man ska börja dejta igen efter en separation, det handlar helt enkelt bara om när just du är redo att hoppa upp på hästen igen. Vissa kommer att rusa iväg på en gång och börja dejta nästan vem som helst, det handlar om vilken typ av person du är. Problemet med att göra så är att det ofta resulterar i att du blir desillusionerad och det kan få dig skjuta upp dejtandet en lång tid framöver! Även om det inte finns någon sådan regel så är det bättre att dejta sakta och säkert efter en separation. Se till att inte överbelasta dig själv med dejter veckans alla kvällar, då det kan vara förvirrande för att inte nämna utmattande

Se till att det sker!

Om du ännu inte har börjat dejta så kan det kännas som att det är ett enormt hinder som står i vägen, men när du väl sätter igång så kommer du att komma över det där första stora hindret på nolltid. Innan du vet ordet av det kommer du vara ute och mingla och träffa nya människor. Det låter simpelt, och det är precis så simpelt det är! Det handlar om att tro på sig själv och att röra sig framåt. Kom ihåg, du är inte ensam, det finns miljoner människor världen över som funderar kring att börja dejta för första gången efter sin skilsmässa. Ingen säger att det är enkelt att börja dejta igen, men det är inte så svårt som du tror att det är. Om du vill träffa en ny kärlek måste du dejta, så utrusta dig med de rätta verktygen och se till så att det sker! dejta efter skilsmässa

Var snäll mot dig själv!

Först och främst måste du vara snäll mot dig själv. Med det menas att sluta upp med att klandra dig själv för skilsmässan och börja inse att du är en fantastisk person, inifrån och ut. Om du mår bra så kommer det att synas på utsidan och andra kommer att märka det när du träffar dem. Att vara negativ syns i dina ansiktsuttryck och på ditt kroppsspråk – det är riktigt avtändande för andra människor. Du har lärt dig mycket under skilsmässans gång och du har blivit klokare och starkare, så använd det till din fördel. Kom ihåg, trots de nya lärdomarna och dina nya erfarenheter, är du fortfarande du, vilket betyder att du fortfarande är kapabel till att ha kul. Dessutom är du fortfarande lika attraktiv som du var innan ditt äktenskap, så länge du kommer ihåg att ta hand om ditt yttre. Om du behöver lite ompyssling, exempelvis en ny dejtinggarderob, en make-over, eller om du vill gå ner i vikt så skapa en lista med mål. När du prickar av dina mål kommer du att känna dig bättre och bättre och det kommer att höja ditt självförtroende.

Se till att du hamnar i rätt situation

Du måste också se till att du hamnar i situationer som kan innebära att du träffar likasinnade personer. Självklart måste du gå utanför din dörr, du kommer inte träffa någon genom att stanna inne, men det finns möjligheter även om du sitter hemma i soffan. Nätdejting har blivit en oerhörd succé, och det är därför tusentals människor börjar nätdejta varje dag. Dessa människor vill, precis som du, ta sig över det där första hindret efter en skilsmässa och börja dejta. Så varför inte ta och titta igenom deras profiler på Next Love och inspireras att gå med? Sidan är till för de som är skilda eller som har varit i en långvarig relation och genomgått en separation. Den är särskilt gjord för dig och för att göra dejtingprocessen enklare, roligare, och framförallt, framgångsrik. Skapa en profil och förklara vem du letar efter och se hur din inbox fylls med potentiella personer att dejta. Det här sättet att ”träffa människor” på kan du göra bekvämt hemma och när du bestämt dig för vem du vill dejta, då kan du gå dit ut och träffa dem.

Hoppas upp på cykeln igen!

Nu när du har bestämt dig för att börja dejta, påminn dig själv om att det var länge sedan sist och att du kommer vara lite ringrostig. Kom ihåg att du dejtat förut, du vet definitivt hur man gör, så påminn dig själv om hur det görs. Det påminner ganska mycket om att komma upp på cykeln efter år av att åka med bussen – det är något du inte behöver lära dig igen, du måste bara påminnas om hur du gör det. Ingen är professionell när det kommer till dejting, om du bara är dig själv och försöker att slappna av och ha kul i stunden, så kommer det att bli bra. När du sedan varit på din första dejt, oavsett om du vill träffa personen igen eller inte, kom ihåg att du åstadkommit något. Du har gjort det – du har kommit över det första dejting hindret och då vet du att det gick bra (kanske till och med jättebra) och du kommer veta att du kan göra det igen!

Vad väntar du på? Se efter vem som väntar på dig på Next Love.